СОБСТВЕНОСТ

Нашите инвеститори са водещи международни компании и фондове за капиталови инвестиции. Структурата на собствеността е свидетелство както за нашия професионализъм, така и за финансовата подкрепа и способността ни да изпълняваме всичките си обещания.

Групата Gorenje

Групата Gorenje е един от водещите производители на битова техника в Европа с над 60-годишна история. Чрез международната си търговска мрежа, компанията присъства на всички континенти и отбелязва ръст за последния половин век. Gorenje реализира 95% от продукцията си на международните пазари, което я прави най-интернационализираната компания в Словения. През 2016 г. групата има 11 хил. служители и 1,3 млрд. евро приходи. Gorenje разработва и произвежда и технологии за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници.

Energetika Ljubljana

Основната дейност на Energetika Ljubljana е доставка на топлинна енергия (гореща вода и пара), студова енергия и природен газ. Компанията е сред най-развитите в Централна Европа по отношение размер на системата за централно отопление, дистрибуционна мрежа и приходи от продажби.
Energetika Ljubljana е най-голямата система за доставка на енергия в Словения, има значителен опит в управлението на енергийни системи и висококвалифициран инженерен екип.

Black Peak Capital

Black Peak Capital е частен инвестиционен фонд за дялово и рисково финансиране с фокус върху бързоразвиващи се компании. Стратегията на фонда е да подпомага нишови играчи с експортно-ориентирани продукти и уникални конкурентни предимства в световен мащаб или лидери на вътрешния пазар (приоритетно в България). Фондът има широко обхватен инвестиционен подход, но дава предимство на специализирани и иновативни производства, ИТ, бизнес услуги и хранителния сектор. Предпочитаната инвестиция е между 0,3 млн. евро (0,38 млн. щ.д.) и 3 млн. евро (3,86 млн. щ.д.). Black Peak Capital е базиран в София, България.

Post Scriptum

Post Scriptum е фонд за рисково финансиране с широко инвестиционно портфолио, включващо стартиращи и нишови компании предимно – но не само – в енергийния сектор. Основният фокус е върху динамично развиващия се сектор на възобновяемите енергийни източници.

Our Board Members

Мариян Пеншек

Старши вицепрезидент, Gorenje

Мариян Пеншек е завършил бакалавърска и магистърска програма по машинно инженерство в Университета в Любляна. Част е от екипа на Gorenje близо 30 години. Сред последните му длъжности са директор на Gorenje Ekoinvest и на Energygor - две дружества в групата, които са посветени на инвестиции в екология и енергетика. Дълги години е бил и Директор Иновации. Член е на надзорни съвети и общи събрания на редица дъщерни дружества на Gorenje.

Само Лозей

Директор, Energetika Ljubljana

Само Лозей е завършил Факултета по социални науки към Университета в Любляна. Член е на Борда на директорите на Energetska Zbornica Slovenije. Бил е директор на редица държавни и частни компании. През последните 20 години е член на Združenje Nadzornikov Slovenije (Словенска асоциация на директорите), както и на няколко надзорни съвета. Член е на Борда на Словенската асоциация по ветроходство.

Марк Крандал

Управляващ партньор, Post Scriptum

Марк Крандал е съосновател на бизнеса за търговия със суровини на Morgan Stanley през 1984 г. Ръководил е търговията с горива на Glencore. Впоследствие е основал Trafigura, която се превръща в една от най-големите компании за търговия със суровини в света. Започва да инвестира в проекти за възобновяема енергия през 2005 г. и през 2007 г. създава Continental Wind Partners. Инвестира собствени средства във вятръни паркове в Полша и Румъния, като по-късно привлича външен капитал в Continental Wind Partners LLC.

Росен Иванов

Управляващ партньор, Black Peak Capital

Росен Иванов е съосновател и управляващ партньор в Black Peak Capital - инвестиционен фонд за дялово и рисково финансиране, финансиран от Европейския инвестиционен фонд и с фокус върху бързоразвиващи се компании в Югоизточна Европа. Black Peak Capital е инвестирал в 11 компании в различни сектори.

Преди Black Peak Capital, Росен е съосновател на Entrea Capital - водеща консултантска компания в областта на придобивания и сливания и корпоративни финанси в България. Работил е в McKinsey & Co. в Ню Йорк и в Европейската банка за възстановяване и развитие в Лондон. Има степен MBA от Harvard Business School и бакалавърска степен по икономика от Американски университет в България.

Димитър Енчев

Управляващ партньор, Post Scriptum

Димитър Енчев е завършил Swarthmore College и London School of Economics и има значителен опит в областта на възобновяема енергия, устойчиво развитие, дялово и рисково финансиране. Преди да се присъедини към PostScriptum Ventures, Димитър е бил директор на CWP - водеща глобална компания за развитие на проекти за възобновяема енергия. Участвал е в успешното развитие и финансиране на редица мащабни проекти, включително най-големия вятърен парк в Европа - проект Fantanele на стойност 1,1 млрд. евро. Димитър продължава да е член на Борда на директорите на CWP.

Лука Комазец

Директор, Resalta

Лука Комазец поема управлението на новосъздадената компания Резалта през 2011 г. Визията му е да осигури устойчив растеж на Резалта чрез разработване на цялостни енергийни решения и бизнес модели. Завършил е Факултета по икономика към Университета в Любляна. Има степен MBA от IEDC Bled School of Management.

Новини
07. 08. 2018

Resalta is proud to announce it has obtained funding from the Bulgarian Energy Efficiency and…

Абонирайки се за нашия бюлетин, се съгласявате да получавате на електронната си поща съобщения от Резалта д.о.о. Целта на бюлетина е да информира посетителите на интернет страницата ни, нашите партньори, клиенти и широката общественост за дейността на Резалта, новите ни проекти, развития, предстоящи събития, както и новини във връзка с енергийната ефективност и възобновяемите източници. Публикуваме бюлетина най-често веднъж месечно, като са възможни изключения при непредвидени, но важни новини. Запазваме си правото да променим или спрем да издаваме бюлетина по всяко време и без предварително да ви информираме. Поверителността на вашата информация е много важна за нас и никога няма да я предоставим или продадем на трети страни. Имате възможност да прекратите абонамента си за бюлетина по всяко време.