Резалта стартира проект за обновяване на осветлението за Kovinoplastika Lož в Словения

Kovinoplastika Lož е най-големият словенски производител на строително оборудване, кухненски мивки и инструменти, с дългогодишна традиция на качество и международно присъствие. В основната си производствена база в Лож, Словения, Kovinoplastika произвежда продукти от неръждаема стомана, разработва и произвежда инструменти и строително оборудване.

Екологично ориентиран бизнес, Kovinoplastika непрекъснато наблюдава и подобрява екологичните си показатели повече от две десетилетия. За да оптимизира енергийната си ефективност, Kovinoplastika реши да си партнира с Резалта за проект за обновяване на осветлението в производствената си зала на PC Inox в Лож.

Резалта ще замени 466 неефективни осветителни тела с 350 светодиодни осветителни тела, с по-висока осветеност и по-добро разположение, за да се осигурят оптимални условия за персонала на клиента. Тази мярка ще намали инсталирания капацитет на осветлението със 72%, като ще генерира икономии на енергия от 241 MWh всяка година. Намаляването на потреблението на енергия за осветление също ще намали емисиите на CO2 със 118 тона годишно, като по този начин допринесе за мисията на Kovinoplastika да работи по екологосъобразен начин.

Проектите за обновяване на осветлението са икономически ефективен и опростен от технологична гледна точка метод за подобряване на енергийната ефективност и постигане на незабавни резултати, постигане на енергийни и финансови икономии, като същевременно се намаляват емисиите на СО2. Светодиодното осветление е енергийно ефективно, защото консумира по-малко електричество от алтернативните видове осветление и има по-дълъг жизнен цикъл.

Съгласно ESCO модела Резалта ще финансира целия проект и ще се грижи за изпълнението, както и за дейностите и поддръжката, като клиентът изплаща инвестицията от постигнатите спестявания за договорен период от 7 години. Resalta поема всички рискове, включително финансови и технически, докато клиентът се възползва от нова система за осветление с по-висока ефективност, осветеност и надеждност, включително подобрено въздействие върху околната среда и условия на труд за персонала.

Резалта е водещ независим доставчик на енергийни услуги в Югоизточна Европа и е реализирала над 180 проекта за над 120 клиента. Динамична и бързо разрастваща се компания, Резалта работи с публични и частни клиенти, за да финансира, изготви и реализира проекти, които намаляват потреблението на енергия, намаляват емисиите на CO2 и насърчават устойчивостта, като същевременно генерират икономии на разходите. Освен в България, Хърватия, Черна гора, Северна Македония, Сърбия и Словения, Резалта вече има присъствие и в Чехия, Италия и Полша, предлагайки същото безупречно качество на обслужване в Централна и Югоизточна Европа.

Следете новостите.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Общи правила и условия.

Абонирайки се за нашия бюлетин, се съгласявате да получавате на електронната си поща съобщения от Резалта д.о.о. Целта на бюлетина е да информира посетителите на интернет страницата ни, нашите партньори, клиенти и широката общественост за дейността на Резалта, новите ни проекти, развития, предстоящи събития, както и новини във връзка с енергийната ефективност и възобновяемите източници. Публикуваме бюлетина най-често веднъж месечно, като са възможни изключения при непредвидени, но важни новини. Запазваме си правото да променим или спрем да издаваме бюлетина по всяко време и без предварително да ви информираме. Поверителността на вашата информация е много важна за нас и никога няма да я предоставим или продадем на трети страни. Имате възможност да прекратите абонамента си за бюлетина по всяко време.