Резалта стартира дейност в Румъния съвместно с Next Energy Partners

Резалта достигна нов етап, като навлезе на своя десети пазар, в който ще продължи да изпълнява своята мисия да предоставя услуги в областта на енергийната ефективност и да разработва проекти за възобновяема енергия. За тази цел Резалта си партнира с Next Energy Partners, лидер в развитието на възобновяемата енергия и търговията с енергия в Румъния. С местната компания, регистрирана в Букурещ, съвместното предприятие Резалта и Next Energy Partners ще адаптира портфолиото си от енергийни услуги към нуждите на румънския пазар и ще съсредоточи предлагането на услугата върху индустриално осветление и комбинирани проекти за отопление и електроенергия.

Лука Комазец, главният изпълнителен директор на Резалта, заяви: 

„Навлизането на румънския пазар е голяма стъпка за нас, не само защото това е десетият пазар, на който стъпваме за по-малко от 10 години, но и защото това е най-голямата страна в Югоизточна Европа. Той притежава огромен потенциал за енергийна ефективност и възобновяема енергия. Ние сме уверени в способността си да помогнем на страната да се доближи до нейните цели за пестене на енергия с помощта на Next Energy Partners."

Резалта е водеща компания за енергийна ефективност и възобновяеми източници, която вече присъства в Централна и Югоизточна Европа в България, Хърватия, Чехия, Италия, Черна гора, Северна Македония, Полша, Сърбия и Словения. Самостоятелен и технологично независим доставчик на енергийни услуги, за по-малко от 10 години Резалта се превърна от местен ESCO пионер до международно признат и подкрепян от Европейския инвестиционен фонд лидер в индустрията.

Резалта работи с публични и частни клиенти, за да финансира, изготви и реализира проекти, които намаляват потреблението на енергия, намаляват емисиите на CO2 и насърчават устойчивостта, като същевременно генерират икономии на разходите. До момента фирмата е реализирала над 180 енергийни проекта за над 120 клиента и продължава да разширява своето портфолио от продукти и услуги.

Следете новостите.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Общи правила и условия.

Абонирайки се за нашия бюлетин, се съгласявате да получавате на електронната си поща съобщения от Резалта д.о.о. Целта на бюлетина е да информира посетителите на интернет страницата ни, нашите партньори, клиенти и широката общественост за дейността на Резалта, новите ни проекти, развития, предстоящи събития, както и новини във връзка с енергийната ефективност и възобновяемите източници. Публикуваме бюлетина най-често веднъж месечно, като са възможни изключения при непредвидени, но важни новини. Запазваме си правото да променим или спрем да издаваме бюлетина по всяко време и без предварително да ви информираме. Поверителността на вашата информация е много важна за нас и никога няма да я предоставим или продадем на трети страни. Имате възможност да прекратите абонамента си за бюлетина по всяко време.