Резалта подписва нов проект в Чехия с Aquapalace Praha

Резалта стартира нов проект за производство на комбинирана топло- и електроенергия (ТЕЕ) в Чехия за Aquapalace Praha. Уникалният Воден свят, който заема площ от 9150 м2, е най-големият воден парк в Централна Европа. Като огромен целогодишен потребител на енергия, ангажираността на фирмата за устойчивост и екологична отговорност я подтикват да наема Резалта, за да подобри ефективността на своите електрически и отоплителни системи.

Резалта ще замени две стари неефективни 400 kWe ТЕЕ мощности с две чисто нови, високоефективни 500 kWe мощности. Проектът включва необходимото обновяване на котелното помещение и монтирането на акумулаторен резервоар с капацитет 100 м3. ТЕЕ системата ще произвежда повече от 8 GW топло- и 6 GW електроенергия годишно. Този проект не само ще осигури на клиента значителни икономии и ще увеличи самодостатъчността, но и ще намали общата екологична тежест на бизнеса.

Комбинираните системи за отопление и електроенергия са оптимални за предприятията с висока консумация на електроенергия и топлоенергия, тъй като те генерират и двете, което ги прави една от най-ефективните съществуващи енергийни системи. По този начин ТТЕ проектите са много ефективен метод за подобряване на енергийната ефективност и за постигане на незабавни резултати, постигане на енергийни и финансови икономии, като същевременно се понижава въздействието върху околната среда.

Aquapalace е вторият ТТЕ проект, който Резалта реализира в Чехия след проект за енергийно обновяване на Mora Moravia, производител на печки в Оломоуц. Освен че предлага когенерационни агрегати на клиенти в сферата на промишлеността и хотелиерството, Резалта разработва и големи комбинирани топлоелектрически и електрични централи, като когенерационния завод за биомаса от 5 MW в Слатина, Хърватия, който генерира достатъчно електричество всяка година, за да захранва 500 домакинства, както и 96 GWh термална енергия.

През 2019 г. водещият независим доставчик на енергийни услуги в Югоизточна Европа, Резалта, навлезе на чешкия пазар. В рамките на бизнес модела на ESCO, Резалта предлага на своите клиенти решения за енергийна ефективност до ключ, които започват с енергийни одити, изготвяне на проекти, изпълнение, финансиране и включват дейности и поддръжка за срока на договора. Компанията също така финансира изцяло енергийните проекти за своите клиенти, които изплащат инвестицията от постигнатите от тях финансови спестявания.

Резалта е реализирала над 200 проекта за над 130 клиента. Динамична и бързо разрастваща се компания, Резалта работи с публични и частни клиенти, за да финансира, изготви и реализира проекти, които намаляват потреблението на енергия, намаляват емисиите на CO2 и насърчават устойчивостта, като същевременно генерират икономии на разходите. Освен в България, Хърватия, Черна гора, Северна Македония, Сърбия и Словения, Резалта вече има присъствие и в Чехия, Италия и Полша, предлагайки същото безупречно качество на обслужване в Централна и Югоизточна Европа. В допълнение към предоставяните енергийни услуги, Резалта разработва и електроцентрали за възобновяема енергия в областта на слънчевите фотоволтаици и биомасата.

Следете новостите.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Общи правила и условия.

Абонирайки се за нашия бюлетин, се съгласявате да получавате на електронната си поща съобщения от Резалта д.о.о. Целта на бюлетина е да информира посетителите на интернет страницата ни, нашите партньори, клиенти и широката общественост за дейността на Резалта, новите ни проекти, развития, предстоящи събития, както и новини във връзка с енергийната ефективност и възобновяемите източници. Публикуваме бюлетина най-често веднъж месечно, като са възможни изключения при непредвидени, но важни новини. Запазваме си правото да променим или спрем да издаваме бюлетина по всяко време и без предварително да ви информираме. Поверителността на вашата информация е много важна за нас и никога няма да я предоставим или продадем на трети страни. Имате възможност да прекратите абонамента си за бюлетина по всяко време.