Резалта България завършва нов проект за осветление на Трейс Ипома

Резалта завърши най-новия си индустриален проект за осветление на Трейс Ипома в София, България. Трейс Ипома, част от Thrace Group, е лидер в производството на опаковъчни решения в два сегмента, шприцване и термоформоване. С над 200 служители, Трейс Ипома годишно произвежда над 8000 тона полимер за промишлени, бързооборотни стоки и други приложения.

За да оптимизира енергийната ефективност, Трейс Ипома взема решение за реновиране на осветлението. За производителя на опаковки беше важно да реализира проекта в кратък период от време, като същевременно се избягват първоначалните инвестиции. Клиентът реши да си партнира с Резалта, която финансира целия проект, извърши инсталацията на оборудването и ще предоставя услуги по експлоатация и поддръжка за срока на договора. Резалта замени 236 метал-халогенни осветителни тела с енергийно ефективни светодиодни осветителни тела, като по този начин намали консумацията на енергия за осветление със 73% годишно. Икономиите на енергия ще доведат и до годишно намаляване на емисиите на CO2 с 236 тона. Разходите за поддръжка също са намалени със 71 %, а Резалта покрива всички рискове за тригодишния период на договора.

Обновяването на осветлението е лесен и бърз начин за подобряване на ефективността и генериране на икономии: светодиодното осветление е енергийно ефективно, защото консумира по-малко електричество от метал-халогенните алтернативи и има по-дълъг жизнен цикъл. Освен това, то значително подобрява качеството и интензивността на осветлението, като осигурява по-благоприятни условия за персонала и клиентите на Трейс Ипома.

Резалта е водещ независим доставчик на енергийни услуги в Югоизточна Европа и е реализирала над 180 проекта за над 120 клиенти. Динамична и бързо разрастваща се компания, Резалта работи с публични и частни клиенти, за да финансира, изготви и реализира проекти, които намаляват потреблението на енергия, намаляват емисиите на CO2 и насърчават устойчивостта, като същевременно генерират икономии на разходите. Освен в България, Хърватия, Черна гора, Северна Македония, Сърбия и Словения, Резалта вече има присъствие и в Чехия, Италия и Полша, предлагайки същото безупречно качество на обслужване в Централна и Югоизточна Европа.

Следете новостите.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Общи правила и условия.

Абонирайки се за нашия бюлетин, се съгласявате да получавате на електронната си поща съобщения от Резалта д.о.о. Целта на бюлетина е да информира посетителите на интернет страницата ни, нашите партньори, клиенти и широката общественост за дейността на Резалта, новите ни проекти, развития, предстоящи събития, както и новини във връзка с енергийната ефективност и възобновяемите източници. Публикуваме бюлетина най-често веднъж месечно, като са възможни изключения при непредвидени, но важни новини. Запазваме си правото да променим или спрем да издаваме бюлетина по всяко време и без предварително да ви информираме. Поверителността на вашата информация е много важна за нас и никога няма да я предоставим или продадем на трети страни. Имате възможност да прекратите абонамента си за бюлетина по всяко време.